Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Μια Βόλτα Στην Γερμανία

Και Στις Ομορφίες Της


Το *Μόναχο (γερμ. München) είναι πόλη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και πρωτεύουσα του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας.
Είναι χτισμένη στις όχθες του
Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του επάνω ρου του Δούναβη. Μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σε πληθυσμό και αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών, οδικών, σιδηροδρομικών και εναέριων μεταφορών.
Είναι επίσης φημισμένο ευρωπαϊκό εμπορικό κέντρο, καθώς και μεγάλο βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο, με τα δύο καλύτερα και πιο φημισμένα πανεπιστήμια της Γερμανίας, το
Πανεπιστήμιο του Μονάχου και το Πολυτεχνείο του Μονάχου , μουσεία και άλλα πολλά ανώτερα καλλιτεχνικά ιδρύματα.




Το *Βερολίνο (γερμ. Berlin) είναι η πρωτεύουσα και εκτός αυτού η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας.
Επίσης η πόλη του Βερολίνου αποτελεί και κρατίδιο της γερμανικής ομοσπονδίας.

Στην ιστορία του το Βερολίνο ήταν πρωτεύουσα διάφορων κρατών, όπως του Πριγκιπάτου του Βρανδεμβούργου, του Βασίλειου της Πρωσίας, του Γερμανικού Ράιχ και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Στις 3 Οκτωβρίου 1990 έγινε με την επανένωση των δυο γερμανικών κρατών πρωτεύουσα της ενοποιημένης Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και αντικατέστησε έτσι την μέχρι τότε πρωτεύουσα, τη Βόννη. Το γερμανικό κοινοβούλιο, που μέχρι τότε εξακολουθούσε να εδρεύει στη Βόννη, αποφάσισε το 1991 να μεταφερθεί στο Βερολίνο. Η μετακίνηση της βουλής από τη Βόννη στο Ράιχσταγκ του Βερολίνου πραγματοποιήθηκε το 1999.

Η πόλη αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνίας όπως οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο με πολυάριθμα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, θέατρα, μουσεία και αρχιτεκτονικά μνημεία.












Dimitra Dania
Καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας
Τηλ. 210 866 33 60.
Κιν. 6973 23 82 40
info@dania.gr

1976-1986: τριτοβάθμια εκπαίδευση, ΑΜΒΟΥΡΓΟ ( ΓΕΡΜΑΝΙΑ )
- Εκμάθηση της Γερμανικής Γλώσσας
- Φοίτηση στο STUDIENKOLLEGE
- Φοίτηση στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου Γερμανική Φιλολογία
(ΠΤΥΧΙΟ: MAGISTER, ισοδύναμο του MASTER.)





*Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: