Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

C2


Αγαπητοί φίλοι,
Πολλοί από εσάς με ρωτάτε σχετικά με το βαθμό δυσκολίας του Γ2 (δηλαδή του C2) σε σχέση με το παλιό Kleines Deutsches Sprachdiplom ή ακόμα και με το Großes Deutsches Sprachdiplom.
Δεν είναι απαραίτητα ταυτόσημα.
Περισσότερο μοιάζει με το μεγάλο δίπλωμα, αλλά πολλοί το απέφευγαν, διότι μπορούσαν να πάρουν επάρκεια και με το μικρό δίπλωμα, οπότε επέλεγαν τον εύκολο δρόμο.
Επάρκεια σημαίνει επάρκεια, δηλαδή αρκετές γνώσεις για κάποιο σκοπό. Ωστόσο αυτό είναι σχετικό. Αρκετές γνώσεις προς τι; Για να διδάξεις σε παιδάκια λεξούλες ή για να προετοιμάσεις κάποιον για το μικρό (Kleines Deutsches Sprachdiplom) ή το μεγάλο δίπλωμα (Großes Deutsches Sprachdiplom);
Προφανώς, αν κάποιος είχε την επάρκεια, επειδή είχε πάρει το Kleines, δεν θα μπορούσε να διδάξει το Großes.
Όποιος διδάσκει, πρέπει να διδάσκει όλα τα επίπεδα. Δεν υπάρχει επάρκεια για τα μικρά διπλώματα και επάρκεια για τα ανώτερα επίπεδα. Ποιος θα κρίνει αν οι γνώσεις ενός ανθρώπου είναι αρκετές για ένα σκοπό;
Μερικοί θεωρούν ότι το Γ2 (C2) είναι δυσκολότερο από το μικρό δίπλωμα.
Ωστόσο θέλω να σας πω, ότι είναι ακόμα στην αρχή τα πράγματα, οπότε θα πάρει και αυτό το πτυχίο το δρόμο του.
Μη φοβάστε όσοι θέλετε να δώσετε εξετάσεις για τα ανώτερα επίπεδα. Να είστε υπερήφανοι, που τολμάτε να εμβαθύνετε στη γερμανική γλώσσα.
Με εκτίμηση,
Δήμητρα Δανιά

Liebe Freunde,
wir haben immer noch schönes Wetter in Griechenland. Wie ich wiederholt gesagt habe, ist das, was stabil gut bei uns bleibt. Es ist jetzt eine wunderbare Zeit Urlaub zu machen. Alles ist preiswerter und nicht so voll. Viele machen Segeltouren um diese Jahreszeit.
Liebe Grüße
Dimitra Dania (Toula)

Δεν υπάρχουν σχόλια: