Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Austria - Switzerland

Η Αυστρία
Η Δημοκρατία της Αυστρίας είναι ηπειρωτική χώρα της Κεντρικής Ευρώπης και αποτελεί ομοσπονδία 9 κρατιδίων.

*Η Αυστρία συνορεύει με το Λιχτενστάιν και την Ελβετία δυτικά, την Ιταλία και τη Σλοβενία νότια, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία ανατολικά, τη Γερμανία και την Τσεχία βόρεια. Είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία και πολιτισμό.




Η Ελβετική Συνομοσπονδία
*Η Ελβετία, με επίσημο όνομα Ελβετική Συνομοσπονδία (Schweizerische Eidgenossenschaft, Confédération Suisse, Confederazione Svizzera, Confederaziun svizra) είναι μια χώρα της δυτικής Ευρώπης. Συνορεύει δυτικά με τη Γαλλία, νότια και νοτιοανατολικά με την Ιταλία, βόρεια και βορειοανατολικά με τη Γερμανία και ανατολικά με την Αυστρία και το Λιχτενστάιν. Είναι μία μικρή χώρα, με έκταση 41.285 τ.χλμ. και πληθυσμό 7.489.370 (εκτ. Ιούλ. 2005 [2], 7.288.010 κατά την απογραφή του 2000 [3]).

Πρωτεύουσα της Eλβετίας είναι η Βέρνη (127.000 κάτοικοι το 2004) ενώ μεγαλύτερη πόλη η Ζυρίχη. Άλλες σημαντικές πόλεις είναι η Βασιλεία, η Γενεύη και η Λωζάνη. Νόμισμα έχει το ελβετικό Φράγκο. Θεωρείται χώρα με υψηλό βιοτικό επίπεδο και ανεπτυγμένο τουρισμό.




Σημαντικός δεσμός ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ελβετία είναι οι Ελβετοί φιλέλληνες που χρηματοδότησαν τον αγώνα του '21, όπως ο τραπεζίτης Εϋνάρδος ή ακόμη και πολέμησαν για την ελευθερία της Ελλάδας, όπως ο γιατρός Μάγερ που σκοτώθηκε κατά την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου. Ο Μάγερ υπήρξε ο εκδότης της πρώτης εφημερίδας που κυκλοφόρησε στην ελεύθερη Ελλάδα. Εξέδιδε από την 1η Ιανουαρίου 1824 ως την παραμονή της ηρωικής εξόδου την εφημερίδα "Ελληνικά Χρονικά" στο Μεσολόγγι. Όπως αναφέρει ο Ελβετός φιλέλληνας Ερρίκος Φαρνέζι δεκαπέντε Ελβετοί συνολικά πήραν μέρος στα φιλελληνικά στρατιωτικά σώματα, που πολέμησαν στην Ελλάδα.







Dania Dimitra
Καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας
Τηλ. 210 866 33 60.
Κιν. 6973 23 82 40
info@dania.gr

1976-1986: τριτοβάθμια εκπαίδευση, ΑΜΒΟΥΡΓΟ ( ΓΕΡΜΑΝΙΑ )
- Εκμάθηση της Γερμανικής Γλώσσας
- Φοίτηση στο STUDIENKOLLEGE
- Φοίτηση στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου Γερμανική Φιλολογία
(ΠΤΥΧΙΟ: MAGISTER, ισοδύναμο του MASTER.)




*Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Δεν υπάρχουν σχόλια: