Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Καλό μήνα - Zum Monats- und Jahreszeitbeginn meine besten Wünsche

1η Σεπτέμβρη: Σας εύχομαι «Καλό Μήνα!» και «Καλό Φθινόπωρο!».
Μπαίνει ο υπέροχος Σεπτέμβρης, ο οποίος δεν έχει ούτε κρύο ούτε ζέστη, είναι γεμάτος φρούτα και ξεκινήματα (όπως το Σχολείο…). Εσείς ξεκινάτε κάτι;
Μεθαύριο, την Κυριακή 04 Σεπτέμβρη 2011, στις πέντε το απόγευμα, όπως σας έχω ήδη ενημερώσει, περιμένω να έρθει όποιος θέλει για καφέ και γλυκό.
Οι χώροι μου είναι δηλωμένοι σαν λέσχη ανάγνωσης στο ΕΚΕΒΙ (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου) και θα ήθελα να προτείνετε βιβλία, τα οποία θα σας ενδιέφερε να διαβάσουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Για όσους ξέρουν Γερμανικά και ενδιαφέρονται να μάθουν σχετικά με τα πτυχία, θέλω να υπενθυμίσω, ότι εξετάσεις για το Μικρό και το Μεγάλο Δίπλωμα διεξάγονται για τελευταία φορά το Νοέμβριο του 2011. Μετά αλλάζει η ονομασία των πτυχίων αλλά και η μορφή των εξετάσεων. Αν γνωρίζετε κάποιον, που ξέρει καλά Γερμανικά, καλό είναι να τον ενημερώσετε, διότι ίσως δεν το γνωρίζει. Πάντως την Κυριακή μπορώ να του διευκρινίσω, ό,τι χρειαστεί. Εξυπακούεται ότι μπορώ να παρέχω μαθήματα για αυτά τα επίπεδα.
Με εκτίμηση,
Δήμητρα Δανιά
01. September 2011: Ich wünsche Euch einen wunderschönen Monat und eine wunderschöne Jahreszeit.
Wie geht es Euch?
Am kommenden Sonntag (den 04.September 2011) nachmittags um fünf erwarte ich Euch zum Kaffee und Kuchen.
Bringt einfach Ideen über Bücher mit, die wir im Rahmen unseres Literaturlesekreises lesen bzw. besprechen können.
Ihr wisst schon über das Kleine bzw. das Große Deutsche Sprachdiplom Bescheid: Letzte Prüfungen dazu sind im kommenden November.
Selbstverständlich kann ich zu diesen beiden Diplomen Unterricht erteilen.
Nochmal meine besten Wünsche
Dimitra Dania

Δεν υπάρχουν σχόλια: