Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Εξετάσεις υποτιμούνται Prüfungen werden unterschätzt

Εξετάσεις υποτιμούνται
Φίλοι μου,
Όπως ήδη έχω ενημερώσει και παλιότερα μπορεί κανείς να πληροφορηθεί για τα επίπεδα σχετικά με τις ξένες γλώσσες από το ΚΟΙΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.
Είναι ένα κείμενο περισσότερο από τετρακόσιες σελίδες και σε αυτό περιλαμβάνονται διάφορες ταμπέλες, όπου απεικονίζεται το κάθε επίπεδο με λεπτομέρεια. Αναλυτικά αναφέρονται όλες οι βαθμίδες και όλες οι ικανότητες (κατανόηση και παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου) που απαιτούνται για την εκάστοτε βαθμίδα.
Σας παραθέτω εδώ ένα link, από όπου θα αντλήσετε πληροφορίες στα Ελληνικά:
Το επόμενο link δίνει τις πληροφορίες στα Γερμανικά:
Ένα σύνηθες λάθος είναι ότι υποτιμούνται τα διάφορα επίπεδα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο ποσοστό αποτυχίας στις εξετάσεις!
Προς αποφυγή αυτού του λάθους προτίθεμαι να παραχωρώ τους χώρους μου σε καθηγητές Γερμανικών για εξάσκηση και η ίδια να παίζω το ρόλο της προπονήτριας-εξετάστριας. Όποιος έχει μαθητές και θέλει να τους ενισχύσει στα προφορικά, μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μου.
Περισσότερες πληροφορίες στο: www.dania.gr
Φιλικά,

Prüfungen werden unterschätzt
Liebe Freunde,
in der folgenden Tabelle schicke ich Euch die letzten Prüfungsergebnisse (B2, C1): http://www.goethe.de/ins/gr/ath/lrn/prf/prs/deindex.htm

Teilnehmer
1143
100%
295
100%
bestanden
565
49%
151
51%
nicht bestanden
578
51%
144
49%

Der Grund für den geringen Erfolg ist, dass die Prüfungen unterschätzt werden.
Aus diesem Grunde stelle ich meine Räumlichkeiten Lehrern zur Verfügung, die ihren Schülern mehr mündliches Training anbieten wollen. Ich kann dabei selbst als Trainerin fungieren.
Im folgenden Link findet Ihr wieder mal Informationen über die verschiedenen Niveaustufen vom GEMEINSAMEN EUROPÄISCHENREFERENZRAHMEN FÜR SPRACHEN (GERfS). http://www.goethe.de/z/50/commeuro/303.htm
Mehr darüber: www.dania.gr
Liebe Grüße,

Δεν υπάρχουν σχόλια: