Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ingo Schulze in Athen


Der in der damaligen DDR, in Dresden, geborene und mit vielen Preisen ausgezeichnete weltbekannte deutsche Schriftsteller Ingo Schulze hat heute Abend aus seinem Buch „Adam und Evelyn“ im Goethe Institut in Athen vorgelesen.
Das aus 55 kleinen Kapiteln bestehende Buch erzählt über die Geschichte junger Leute, die von der DDR über die Tschechoslowakei bzw. Ungarn in den Westen ausgewandert sind.
Im Buch erfährt man viel über die damals herrschenden Verhältnisse!

Ο παγκοσμίως γνωστός και πολυβραβευμένος ανατολικογερμανός συγγραφέας Ingo Schulze μας διάβασε απόψε στο Ινστιτούτο Goethe στην Αθήνα αποσπάσματα από το βιβλίο του „Adam und Evelyn“, το οποίο μεταφράστηκε στα Ελληνικά.
Το βιβλίο σε 55 μικρά κεφάλαια πραγματεύεται μέσα από την περιγραφή και τη δράση των ηρώων τις συνθήκες διαβίωσης της εποχής προ της πτώσης του τείχους του Βερολίνου. Είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα και πολλούς διαλόγους παρουσιάζοντας έτσι στον αναγνώστη τις ανησυχίες, τις φιλοδοξίες και τους προβληματισμούς των νέων ανθρώπων  εκείνης της εποχής. Ξεκινάει με τον Adam που θα λέγαμε ότι είναι ο Αδάμ της Βίβλου και τελειώνει με την Evelyn δηλαδή την Εύα.
Όποιος το διαβάσει, μπορεί να μου γράψει τις εντυπώσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: